Dodik: Ne želim se odreći snova da Republika Srpska i Srbija budu jedno

Home

Dodik: Ne želim se odreći snova da Republika Srpska i Srbija budu jedno


- Ne želim da se odreknem snova da Republika Srpska i Srbija budu jedno - kazao je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik u petak u Beogradu, na otvaranju manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

Govoreći o poziciji Republike Srpske u BiH, Dodik je kazao "da Srbi tamo nisu na željenom mjestu".

- Mi želimo biti u zajednici sa Srbijom. Uvjeren sam da se etabliranjem RS krenulo tim putem ujedinjavanjem srpskog naroda. Ne želim da se odreknem snova da RS i Srbija budu jedno - kazao je Dodik.

Patrijarh srpski Irinej rekao je da mu je velika čast u ime Srpske pravoslavne crkve pozdraviti skup koji na neki način spaja Srbe iz Srbije i RS, jer kako je kazao, Drina ne treba biti most koji razdvaja, već rijeka koja spaja.

- Srbi treba da kao jedinstven narod grade sadašnju i buduću povijest, to jedinstvo je normalno, jer je to jedan narod s jednim jezikom, kulturom i poviješću, čime ispunjava sve uvjete da bude jedan narod koji živi u ovom vremenu, ali gradi svoju budućnost - dodao je patrijarh Irinej.

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin ustvrdio je kako Republike Srpske ne bi ni bilo da nije bilo "prijetnji po istrebljenje srpskog naroda". Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", koja je prvi put održana 2013. godine, otvorena je umjetničkim programom "Trezveno, sabrano, saborno", po scenariju Neleta Karajlića i Vuleta Žarića.

Ovogodišnje izdanje manifestacija uključuje 32 programa, kroz 45 izvođenja u 20 gradova Srbije..

 

(Izvor: Fena)
 

Objavio: Sat, 16/09/2017 - 11:06

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top