Dodik o Mehmedagiću: Musliman tužilac, privodi ga muslimanska policija

.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio da je hapšenje u srijedu direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića "zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova u kojoj niko iz Republike Srpske, bar ne iz stranke koju ja vodim, ne želi da učestvuje".

Direktora OBA-e su, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili pripadnici MUP KS zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, falsifikovanja isprave i pranja novca i policija je pretresla njegovu kuću. Osumnjičen je da je krivotvorio diplomu kojom je konkurisao za poziciju direktora OBA-e, a sumnjive su i njegove finansijske transakcije u vezi s kupovinom dva stambena objekta u Sarajevu.

 

Dodik je za novinsku agenciju Srna kazao da su odavno iznijete pred javnost ozbiljne sumnje da je Osman Mehmedagić počinio krivična djela, ali da je Stranka demokratske akcije (SDA) i pored toga insistirala da on dobije još jedan mandat na tom mjestu.

 

Po riječima Dodika, sve što se dešava, uključujući i “orkestrirane proteste pred Tužilaštvom BiH” povodom hapšenja Mehmedagića, “liči na cirkus s poznatim klovnovima”.

 

Dodik: Predstava za javnost

“Da je bilo ko iz Republike Srpske mogao ili želio da utiče na proces u predmetu ‘Osmanagić’ – kako se podlo sugeriše iz Sarajeva, treba da objasni kako to da je musliman tužilac, da ga privodi muslimanska policija… Ovako imamo predstavu za javnost koja će se završiti kao i sve slične prije nje. U toj predstavi neću i ne želim da učestvujem”, naglasio je Milorad Dodik.

 

On je ocijenio da je OBA “odavno antisrpska organizacija, usmjerena protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u cjelini”.

 

“Nažalost, postoje i neki Srbi u toj organizaciji koji su na strani direktora OBA-e radeći protiv Republike Srpske, Srbije i Srba u cjelini. Dopustili su i podržavali takvo djelovanje”, kazao je Dodik.

 

Šta je sa reakcijama stranaca?

Dodao je da je to još jedan dokaz “beznađa koji se zove Bosna i Hercegovina”.

 

“Može se primijetiti da nijedan stranac, a pogotovo Amerikanci i Evropljani, ovih dana ne govore o kriminalu, korupciji i sličnim, njima dragim, epitetima. I za manje upućenog to je dosta”, ocijenio je Milorad Dodik