Dodik obećao višemilionsku pomoć Nevesinju

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Nevesinju obećao višemilionsku podršku institucija Republike Srpske infrastrukturnim projektima na području te opštine u idućoj godini.

Dodik je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilijom Tamindžijom, naglasio da će se lično založiti da budu realizovani projekti koje su kandidovali čelni ljudi Nevesinja.

"Potrebno je da ovdje više pomognemo. Ovi projekti dugo čekaju na realizaciju", rekao je Dodik.

On je naveo da je dogovoreno da se ide u rekonstrukciju magistralnih puteva na području Nevesinja, te uređenje puteva u gradskom dijelu opštine i prigradskim naseljima.

Dodik je naveo da za završetak projekta prečistača vode, koji iznosi 1,6 miliona evra, nedostaje 400.000 evra, te da se obavezao da će ih obezbijediti do februara.

"Sekundarna kanalizaciona mreža ne može da se širi ako nema prečistača. Imaćemo zatvorenu konstrukciju i za kružni tok kod sportske dvorane do početka građevinske sezone. Za rekonstrukciju Muzičke škole obezbijedićemo 300.000 KM i obnova će početi na proljeće", rekao je Dodik.

Avdalović je rekao da će Vlada Republike Srpske uplatiti Nevesinju 100.000 KM za sanaciju štete od zemljotresa, te da će biti odgovoreno na sve opravdane zahtjeve.

"Što se tiče investicija u idućoj godini, dogovorili smo da se ide u rekonstrukciju magistralnog puta Nevesinje-Mostar do federalne granice, zatim magistralnog puta Nevesinje-Gacko, regionalnog puta prema Berkovićima, gradnju dvije ulice u naseljima Brežine i Lapčevine u dužini od po 500 metara, kružni tok kod sportske dvorane. Dodik je sa razumijevanjem saslušao i priču oko prečistača koja stoji već sedam-osam godina na jezeru Alagovac", rekao je Avdalović.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske sa 300.000 KM pomoći i projekat izgradnje kanalizacije za naselja Miljevac, Šehovina i Šajbe, prenosi N1.

Tamindžija je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH za podršku koju pruža Nevesinju.

Tamindžija je podsjetio da su institucije Republike Srpske posljednjih nekoliko godina u infrastrukturne projekte uložile višemilionska sredstva, te istakao da će se i u narednom periodu raditi partnerski na mnogim infrastrukturnim i razvojnim projektima na području Nevesinja.