Dodik: Odakle na ulici stotine radnika?

Home

Dodik: Odakle na ulici stotine radnika?


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik apelovao je na poslanike u Narodnoj skupštini da usvoje odluku Vlade o prodaji državnih akcija u Rudniku željezne rude "Ljubija“ Prijedor, te istakao da nema razloga za protest radnika "Mittala“.

Smatra i da je prodaja "Ljubije“ najbolja i za radnike u "Mitalu" što će, tvrdi, pokazati godine koje dolaze.

-Čudno je to što danas u Banjoj Luci protestuju radnici 'ArcelorMitala', iako se prodaju akcije osnovnog kapitala 'Ljubije', koji je posebni pravni subjekt. U 'Ljubiji' radi samo deset radnika, odakle onda na ulici stotine radnika? Ko su ti radnici? Zašto oni izlaze na ulicu, treba neko drugi da ispita. Radnici koji štrajkuju glađu u Banjoj Luci nisu radnici 'Ljubije', već nekog drugog preduzeća. Poštujem njihovo pravo da protestuju kako hoće, ali Narodna skupština mora da radi u neutralnim uslovima - istakao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Kazao je i da ništa nije usmjereno protiv "Mitala“.

U Park "Mladen Stojanović“ danas je došlo oko 250 radnika "Mittala“, koji traže da se ne podrži odluka Vlade RS-a o prodaji državnih akcija firmi "Izrael investment grupe“.

Poslovođa proizvodnje u kompaniji “ArcelorMital” Milan Đaković izjavio je novinarima da su na današnjem protestu u Banjoj Luci radnici ove kompanije, koji su obustavili proizvodnju i da je njihov osnovni zahtjev da Vlada RS-a povuče odluku o prodaji osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “Ljubija”.

Okupljeni radnici, kazao je, do ostaju u parku “Mladen Stojanović” i u toku dana trebalo bi da im se pridruži grupa od 250 radnika iz Prijedora

 

 

(Izvor: Bportal.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 17/05/2017 - 16:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top