Dodik odgovorio: Bakir Izetbegović je izgubio sve!

Home

Dodik odgovorio: Bakir Izetbegović je izgubio sve!


Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da je njemu važna snažna RS i da nema potrebe da komentariše Bakira Izetbegovića, čovjeka koji je izgubio na svim poljima u politici.

Govoreći o Izetbegovićevoj izjavi da "Dodik već deceniju zaustavlja i slabi BiH, a SDA zaustavlja i slabi Dodika", Dodik je rekao novinarima u Trebinju da je to dvoje neuporedivo.

- Izetbegović je izgubio političku partiju, Srebrenicu, Bihać, Kladušu i mnoga druga mjesta na lokalnim izborima. Izgubio je četiri poslanika, izabrao partnere u većini sa kojima ne može ništa da uradi - naveo je Dodik i dodao da nema potrebe da komentariše takvog čovjeka.

On je istakao da SDA godinama pokušava da devalvira i promoviše sistem duha, a ne slova Dejtona i naglasio da se on tome suprotstavlja.

Dodik je naglasio da od početka podržava dejtonsku BiH koja "predviđa gotovo samostalni entitet, odnosno RS u okviru BiH koja je uređena Dejtonskim mirovnim sporazumom".

- Meni je važna snažna RS i da smo 2006. godine prekinuli jedan proces prenošenja nadležnosti i jasno pokazali da se to ne može na takav način raditi. Mi smo sada u fazi da vraćamo te nadležnosti koje su nam oteli, svidjelo se to kome ili ne - poručio je Dodik.

 

(Izvor: Srna)

Tagovi
Objavio: Pet, 26/05/2017 - 22:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top