Dodik opet obmanjuje javnost: Nije zatražena posebna sjednica NSRS-A o deklaraciji SDA

U Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS) još nije upućen zahtjev za posebnu sjednicu, koju je ranije najavljivao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, nakon deklaracije SDA usvojene sredinom prošlog mjeseca na stranačkom kongresu.

Predsjednik entitetskog parlamenta Nedeljko Čubrilović rekao je da će, u slučaju da se parlamentu dostavi zahtjev za posebno zasjedanje, postupiti u skladu s predviđenom procedurom, prenosi Hayat.ba.

On je potvrdio da će redovna 7.sjednica Narodne skupštine RS-a bit će održana 22.oktobra te da je na dnevnom redu po hitnom postupku i rebalans entitetskog budžeta za 2019.

Na dnevnom redu su i zakoni koje predlaže opozicija, među kojima Nacrt zakona o uzbunjivačima te izmjenama i dopunama Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava, koje su predložili poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić izrazio je sumnju da će vladajući pokušati da skinu s dnevnog reda izvještaje Glavne službe za reviziju o izvještajima pojedinih ministarstava i fondova.

Smatra i da je politika Milorada Dodika doživjela fijasko te da ne uspjeva da uđe u vlast u Sarajevu, jer tamo ne može da provodi, ono što usojeva u RS, “samovlašće i samovolju”.

Izvor: