Komšić:Dodik priželjkuje novo Karađorđevo i podjelu BiH, nama ostaje da se ponovo branimo

dodik
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić za Oslobođenje govori o Dodikovom famoznom "Dokumentu" koji je ovih dana digao prašinu u bh. javnosti ali i u regionu

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je za Oslobođenje, inicijativu Milorada Dodika putem predstavljanja famoznog "Dokumenta" predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a koji Dodik namjerava predstaviti i predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću.

- Sa dokumentom koji Dodik predstavlja po Srbiji, a podršku za njega namjerava dobiti i Hrvatskoj, nisam upoznat, kao ni predsjedavajući Predsjedništva gospodin Džaferović. Takav potez nije tek Dodikovo nepoštivanje institucije Predsjedništva BiH. Međutim, meni su, kao i većini građana BiH, i bez dokumenta jasna osnovna načela Dodikove separtističke politike. Ta politika ponovo traži sagovornika za podjelu države Bosne i Hercegovine, kao što vidimo u Republici Hrvatskoj i politikama koje u BiH nastoje da ožive zločinačku paratvorevinu tzv. Herceg Bosnu. Nadam se da u Zagrebu, Dodik i velikosrpska politika neće pronaći tog sagovornika. Što se nas tiče, i da se ponovo dogodi neko novo Karađorđevo, znamo da jedino što ostaje jeste to da se ponovo branimo, poručio je Komšić.

Podsjećamo dokumenti koje je Dodik poslao Vučiću su zapravo zaključci sa dvije sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske.