Dodik: Srpski narod mora biti okupljen oko ideje koja se zove Republika Srpska

Home

Dodik: Srpski narod mora biti okupljen oko ideje koja se zove Republika Srpska

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas da globalna kretanja u svijetu nalažu da srpski narod mora biti okupljen oko ideje koja se zove Republika Srpska, njenog jačanja i postojanja.

Dodik je u izjavi novinarima na 52. "Kočićevom zboru" u Stričićima kod Banje Luke istakao da je Republika Srpska danas zemlja slobode koju je osvojila svojim postojanjem i formiranjem. 

"Ta sloboda podrazumijeva pobjedu pred velikom historijskom nepravdom koja je ovdje i za vrijeme, prije i poslije Petra Kočića bila dominantna srpskom narodu", rekao je Dodik. 

Dodik je naveo da sloboda za srpski narod danas nije dovedena u pitanje, te da sada postoji potreba da se bolje živi, da se više obezbijedi materijalnih i duhovnih resusra da bi ljudi ovdje bolje živjeli.

"Ne treba biti naivan. Globalna kretanja u svijetu nalažu da moramo biti okupljani oko ideje koja se zove Republika Srpska, njenog jačanja i njenog postojanja", rekao je Dodik.

Dodik, koji prisustvuje svečanom kulturno-umjetničkom programu 52. "Kočićevog zbora" u Stričićima na Zmijanju, naglasio je da mu je drago da je danas ovdje sa ljudima da podijeli uspomenu na Petra Kočića. 

"Narodnim zborovanjem sjećamo se Kočića i njegovog velikog djela, čovjeka koji je gotovo prije sto godina pisao o patnji naroda ovog kraja i na najbolji mogući način to prenosio i ostavio u nezaborav svim generacijama", rekao je Dodik.

 

(Izvor: Klix)

Tagovi
Objavljeno: Ned, 27/08/2017 - 13:56

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top