"Dodikovi snovi o spajanju RS sa Srbijom se neće ostvariti"

Home

"Dodikovi snovi o spajanju RS sa Srbijom se neće ostvariti"


Entitet RS i Srbija nikada neće biti jedno. To će zauvijek ostati samo pusti snovi Milorada Dodika i njegovih istomišljenika s manifestacije koja je jučer započela u Beogradu, poručili su iz Stranke demokratske akcije.

"Granica između države Srbije i Bosne i Hercegovine će zauvijek ostati tamo gdje se sada nalazi i oni koji vole BiH nikada neće dopustiti da se ona pomjeri. RS može biti samo entitet u državi BiH u kojem pored Srba žive Bošnjaci,Hrvati i Ostali i koji moraju biti ravnopravni na cijeloj teritoriji tog entiteta. Sve drugo bi predstavljalo rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i odvelo bi u nestanak RS koja je nastala tim sporazumom.

Država BiH je postojala i prije Dejtonskog sporazuma i nastaviće svoje postojanje. Umjesto što se igra vatrom Dodiku i onima koji ga podržavaju bi bilo pametnije da povedu računa o ljudskim pravima svih građana u tom entitetu,o pravu na upotrebu maternjeg jezika,obrazovanje i slično. RS je teški dejtonski kompromis i posljedica je agresije na BiH, etničkog čišćenja nesrba, masovnih zločina i genocida.

To se nikada neće zaboraviti ni u Briselu, ni u Vašingtonu, a posebno se neće zaboraviti tamo gdje je najbitnije-u državi Bosni i Hercegovini", stoji u reakciji iz SDA.

 

(Izvor: N1)

Tagovi
Objavio: Sat, 16/09/2017 - 16:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top