Dodiku ne daju da kupi tri sprata u "Beogradu na vodi" kćerka Gorica: Tata je novac u kešu unio u BiH

dodik
Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjedniku SNSD-a, nije dozvoljeno da kupi tri sprata objekta koji se gradi u okviru kompleksa “Beograd na vodi”. Objavio je to novinar Slobodan Vasković na svom blogu.

 

– Dodik je, prema riječima mojih sagovornika, ostao šokiran kada mu je, početkom juna ove godine, saopćeno da “ne može kupiti ni kvadratni milimetar prostora” u tom kompleksu, a kamoli tri sprata, kako je namjeravao.

Objašnjenje koje je dobio na pitanje zbog čega mu se ne dozvoljava ulaganje, bilo je po njega još veće poniženje od zabrane kupovine tri sprata, čija cijena je najmanje desetak miliona eura.

Rečeno mu je da je “neopisivo i nepodnošljivo degutatno” da on sebi lično kupuje tri sprata u najelitnijem dijelu Beograda, dok Srbija, istovremeno, pomaže Republiku Srpsku brojnim donacijama – od medicinskih do finansijskih – ustvrdio je Vasković.

On tvrdi i kako se radi o sumnjivo stečenom novcu te da su u Srbiji, gdje Dodik već posjeduje nekretnine, zbog toga odlučili onemugućiti mu ulaganja.

– E zato se ja ljutim na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, on daje pare u RS i time pomaže Dodika, a ovaj krade te iste pare i kupuje cijele spratove u objektima “Beograd na vodi”, umjesto da ovdje zajedno sa narodom ruši bagru – komentirao je državni zastupnik Dragan Mektić.

Odgovorila mu je Dodikova kćerka Gorica, koja Mektića oslovljava sa Mehtić.

– 2016. godine smo u Beogradu prodali dva stana na Zvezdari, a novac koji je legao na banku tata je podigao u kešu, jer su mu tako savjetovali iz banke, isti prijavio i na izlazu iz Srbije i na ulazu u BiH. Tada je Mehtić bio ministar i dobio je dojavu sa granice i jedva dočekao da pusti mašti na volju i iskonstruiše priču o nelegalnom novcu. Toliko je bio navalentan i ubjedljiv u medijima sa tim da je tata došao jedan dan kući i pitao mamu da li su stanovi stvarno prodati.

Za sve postoji dokumentacija. Naravno, to nikoga nije zanimalo, jer čemu pisati istinu o porodici Dodik?! Novac je uplaćen za otplatu kredita za moj stan. Mehtić nikada nije odgovarao za to.

Naravno, sada ponovo pokušava prodati priču sa svojim jaranima, ne znam samo odakle crpe ideje? Da li se ičim drugim u životu bavite, sem što se kao neke tetke na prelima takmičite u smišljanju laži – napisala je Gorica Dodik, bez dodatnih objašnjenja odakle Dodikovima uopće dva stana u naselju Zvezdara u Beogradu.

Ona je prešutjela Vaskovićevu tvrdnju da Dodiku nije dozvoljeno da kupi nekretnine u luksuznom naselju “Beograd na vodi”.