Vukanović: Dodiku su uši istegnute

Nebojša Vukanović, poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, prije najavljenog mirnog okupljanja u Banjaluci govorio je o trenutnoj vlasti te kritikovao Milorada Dodika.

"Nažalost, niko ovako grubo nije ponizio i osramotio Republiku Srpsku i ugrozio njene temelje kao što je Milorad Dodik, a sve to radi sa plaštom lažnog nacionaliste, predstavljajući se kako voli Republiku Srpsku, a više je uništio od bilo kog okupatora na ovim prostorima", kazao je Vukanović za Dodika.

Nebojša Vukanović je naglasio da je nacija za vrijeme vladavine Milorada Dodika uništena i moralno i ekonomski, na mnogo načina:

"Za vrijeme vlasti Milorada Dodika više od trećine stanovništva je otišlo iz Republike Srpske. Uništio je sve institucije. Uništio je prirodu gradeći hidrocentrale za svoje tajkune. Isjekao je šumu. Kuga im nije ravna, ovim okupljenima oko crvene koalicije. Njihove pošasti ćemo osjećati godinama i decenijama."

Za najavljenu žandarmeriju umjesto rezervnog sastava policije smatra da je spin od kog neće biti ništa:

"Ma to je samo jedan trik, spin Milorada Dodika i njegovih savjetnika kako bi se izvukli iz problema u koje su sami upali. Nije prvi put da ova bahata vlast i Milorad Dodik koji je na njenom čelu ponižavaju građane. Prije par mjeseca su predložili Zakon o javnom redu i miru pa su pod pristiskom javnosti i međunarodne zajednice odustali od toga. Prošle godine je odustao od onog najavljenog referenduma. Dovoljan je mali pritisak njihovih mentora iz međunarodne zajednice da oni odmah pokleknu. Očito da su mu uši istegnute i da je pod pritiskom", kazao je Vukanović.

"Ovdje je dolazio zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i nakon tog sastanka Dodik je već počeo da se koleba i rekao da će razmisliti o policiji i rezervnom sastavu. Očito da su mu uši istegnute i da je sad pod pritiskom ljudi iz međunarodne zajednice odustao od formiranja", pojasnio je Vukanović.