Dogovoren najveći transfer u historiji: Liverpool dovodi spektakularno pojačanje

Home

Dogovoren najveći transfer u historiji: Liverpool dovodi spektakularno pojačanje

Sjajno desno krilo nakon 19 golova i 15 asistencija protekle sezone u Romi, definitivno prelazi u Liverpol, koji sada ima pakleni trozubac iza napadača.

Philippeu Coutinhu i Sadiu Maneu pridružuje se Mohamed Salah (25), poznat pod nadimkom Egipatski Messi. Roma i Liverpool sve su dogovorili i očekuje se da Salah večeras ili najkasnije sutra ujutro iz Kaira dođe u Englesku i potpiše za Redse nakon medicinskog pregleda. 

U ljeto 2015. došao je u Romu na posudbu iz Chelseaja, gdje se nikako nije uspio nametnuti od transfera iz Basela u januaru 2014. za 16 miliona eura.
 
Umjesto u Premier League, sreću je našao u Serie A, gdje je sjajno igrao zadnje dvije godine na posudbama u Fiorentini i Romi, koja ga je prošlog ljeta otkupila od Chelseaja za 15 miliona eura, nakon čega je odigrao spomenutu sezonu životu. 

Sada će zaraditi trostruko, a Salah će postati najskuplje pojačanje u historiji Liverpoola tako što će za tri miliona nadmašiti Andyja Carrolla iz 2011.

Zanimljivo, prije tri godine Basel je prihvatio Liverpoolovih 15 miliona eura za Salaha, ali je igrač odabrao Chelsea, gdje se nije naigrao. Tada je bio očito fizički, snagom inferioran zahtjevima engleskog nogometa.

U međuvremenu je postalo jasno da vratolomno brzi Salah nije igrač koji će se tući s bekovima i stoperima, nego ih pretrčavati, asistirati i zabijati, često spektakularne golove. On i Mane na Liverpoolovim krilima čine se parom iz snova za Kloppov nogomet. 

 

(Izvor: Avaz)

Objavito: Tue, 06/20/2017 - 15:03

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top