Dok se čeka formiranje nove Vlade USK neki koriste priliku da se uhljebe

Dok se glasovi još uvijek broje, a stranke već dogovaraju novu skupštinsku većinu, neki koriste priliku da love u mutnom i uhljebe se u slučaju da evenutalno formiranje vlasti ne bude išlo po planu.

Tako je prema izvoru portala USN.ba, jedan od kandidata na listi za Skupštinu USK, sebi osigurao konkurs i radno mjesto u JU Dirkecija za ceste USK. Izvor tvrdi da je dipl.ecc. koji se traži u konkursu osigurao mandat u Skupštini USK.

O imenu i prezimenu dipl.ecc. redakcija portala USN.ba kaže da će više nakon izbora najboljeg kandidata dipl.ecc. na konkursu kojeg su objavili dan nakon njegove objave u novinama.

Prema dokumentima koji su u posjedu USN.ba portala, sindikat radnika ove ustanove je tražio povećanje plata na mjesečnom nivou, ukupno za cijelu firmu dodatnih rashoda 1500 KM, Nadzorni odbor je takav zahtjev odbio zbog povećanja rashoda. Međutim, jučer je objavljen konkurs i ako se isti realizira, rashodi će se povećati za 7500 KM mjesečno. Potpuno je neprihvatljivo na upravljačka struktura raspisuje konkurs za dipl.ecc. iako ova firma ima već uposlena takva dva radnika.

Nadzorni odbor je u međuvremenu regres uposlenicima ove ustanove smanjio za 50%, vjerovatno kako bi osigurao sredstva za nove uposlenike, javlja USN.ba

Image