Dokle je stigla istraga o smrti mlade porodilje i njene bebe u bihaćkoj bolnici

.
U Kantonalnoj bolnici u Bihaću 17. marta ove godine tokom porođaja preminuli su 25-godišnja Azra Bećirspahić iz Bosanskog Petrovca i njena beba.

 

Tada je najavljeno kako će se u istragu slučaja najvjerovatnije uključiti nadležni istražni organi, odnosno Kantonalna policija i Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona.

- Za ovakve slučajeve je i adekvatno uključivanje istražnih organa, kako bi se sve detaljno ispitalo i istražilo, te na osnovu svega toga donio konačni sud - naveo je tada direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

 

Nakon ovog tragičnog događaja u Bihaću se na Gradskom trgu okupilo nekoliko stotina građana, koji su protestnim okupljanjem željeli ukazati na brojne probleme pacijenata u kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

Također, pokrenuta je inicijativa da se porodiljama u Unsko-sankom kantonu omogući pratnja tokom poroda.

Kako novih informacija o ovom događaju nije bilo mjesecima, obratili smo se Tužilaštvu USK sa upitom u kojoj je fazi je istraga.

- U toku je vještačenje medicinske dokumentacije. O svim daljim informacijama javnost će biti blagovremeno obavještena - odgovorili su nam kratko iz Tužilaštva USK.