Đoković se otvorio u Madridu i objasnio razloge svog razlaza sa stručnim timom

Home

Đoković se otvorio u Madridu i objasnio razloge svog razlaza sa stručnim timom

Drugi najbolji teniser na svijetu Novak Đoković rekao je danas da se osjeća prijatno na terenu bez obzira na lošu formu i rezultate u posljednje vrijeme a otvoreno je govorio i svom razlazi sa svojim trenersim timom.

- Nisam zaboravio da udaram tenisku lopticu. Nastavio sam sa više-manje istom rutinom i pristupom koji sam godinama imao, ali sa određenim izmjenama. Mnogo godina sam igrao na ovom nivou i osjećam se prijatno na teniskom terenu bez obzira na trenutne promene - rekao je Đoković pred turnir u Madridu, prenisi Kurir.

Đoković je krajem prošle godine izgubio prvo mesto na ATP listi, ovu godinu je počeo trijumfom na turniru u Dohi, ali na sljedeća četiri koja je igrao nije prošao dalje od četvrtfinala.

Među porazima su eliminacija u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije od Denisa Istomina, od Nika Kirjosa u četvrtfinalu Akapulka i osmini finala Indijan Velsa.

Srbijanski teniser je izgubio i od Davida Gofana na prvom turniru na šljaci.

- Kada počneš da gubiš mnogo mečeva, počneš da dovodiš u pitanje svoju igru, sebe, šta radiš pogrešno, da bi mogao da se popraviš i preokreneš situaciju. Imao sam sreće da doživim napredak tokom karijere, a ovo je sada malo drugačiji pravac. Posljednjih šest mjeseci nisam imao mnogo velikih rezultata i zbog toga sam osjećao da mi je bila potrebna neka promjena i morao sam da stvarima prilazim malo drugačije - objasnio je Đoković razloge razlaza s svjim stručnim timom.

Njemu će predstojeći turnir u Madridu biti prvi od rastanka sa dugogodišnjim trenerom Marjanom Vajdom, kao i prilika da se spremi za Otvoreno prvenstvo Francuske.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Pon, 05/08/2017 - 18:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top