Domaća 'Krajina' pobjednik rukometnog turnira 2. Trofej grada Cazina

Home

Domaća 'Krajina' pobjednik rukometnog turnira 2. Trofej grada Cazina

Drugu godinu zaredom održan je rukometni turnir Trofej grada Cazina, a kao i protekle, i ove godine najbolja je bila domaća ekipa "Krajine" koji su s dvije pobjede stigli do naslova.

Učešće su uzele četiri ekipe. Pored domaćina "Krajine", na turniru su učestvovali RK "Srednjoškolac" Novi Grad, RK "Petrinja" i RK "Sana 7" Sanski Most.

Prva utakmice grupne faze odigrana je između RK "Sana 7" i RK "Srednjoškolac" (23:35), dok je u drugoj utakmici domaćin Krajina tijesno savladao ekipu "Petrinje" s 36:35.

Utakmica za treće mjesto ponudila je susret "Sane 7" i "Petrinje gdje je ekipa iz Hrvatske osvojila treće mjesto s rezultatom 24:32.

Finalni susret između domaće "Krajine" i ekipe "Srednjoškolac" Novi Grad nije  davao neku neizvjesnost, jer je domaćin već na poluvremenu riješio pitanje pobjednika (23:16), da bi do kraja prednost samo rasla, te susret završio s 47:30, čime je "Krajina" drugu godinu zaredom pobjednik Trofeja grada Cazina.

Na kraju je održana ceremonija dodjele priznanja učesnicima, najboljim ekipama i pojedincima, gdje je najbolji igrač turnira Nerdin Vunić iz "Krajine", Dorian Pijalović iz RK "Petrinja" najbolji strijelac turnira, dok je najbolji golman Luka Gajic iz RK "Srednjoškolac" Novi Grad.

Cazin.NET

trofej

Objavito: Ned, 09/10/2017 - 19:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top