10 Sep

Domaća 'Krajina' pobjednik rukometnog turnira 2. Trofej grada Cazina

Drugu godinu zaredom održan je rukometni turnir Trofej grada Cazina, a kao i protekle, i ove godine najbolja je bila domaća ekipa "Krajine" koji su s dvije pobjede stigli do naslova.

Učešće su uzele četiri ekipe. Pored domaćina "Krajine", na turniru su učestvovali RK "Srednjoškolac" Novi Grad, RK "Petrinja" i RK "Sana 7" Sanski Most.

Prva utakmice grupne faze odigrana je između RK "Sana 7" i RK "Srednjoškolac" (23:35), dok je u drugoj utakmici domaćin Krajina tijesno savladao ekipu "Petrinje" s 36:35.

Utakmica za treće mjesto ponudila je susret "Sane 7" i "Petrinje gdje je ekipa iz Hrvatske osvojila treće mjesto s rezultatom 24:32.

Finalni susret između domaće "Krajine" i ekipe "Srednjoškolac" Novi Grad nije  davao neku neizvjesnost, jer je domaćin već na poluvremenu riješio pitanje pobjednika (23:16), da bi do kraja prednost samo rasla, te susret završio s 47:30, čime je "Krajina" drugu godinu zaredom pobjednik Trofeja grada Cazina.

Na kraju je održana ceremonija dodjele priznanja učesnicima, najboljim ekipama i pojedincima, gdje je najbolji igrač turnira Nerdin Vunić iz "Krajine", Dorian Pijalović iz RK "Petrinja" najbolji strijelac turnira, dok je najbolji golman Luka Gajic iz RK "Srednjoškolac" Novi Grad.

Cazin.NET

trofej

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top