DOMAĆE JE NAJBOLJE: Burek za Guinnessa u oktobru u Tuzli

Home

DOMAĆE JE NAJBOLJE: Burek za Guinnessa u oktobru u Tuzli

S ciljem promocije domaćih proizvoda, bosanskohercegovačke kulture, tradicije, i gastronomske ponude u grupa entuzijasta, predvođena Omerom Isovićem i Fahrudinom Šahovićem, će krajem oktobra u Tuzli organizirati manifestaciju pravljenja najvećeg bureka koji bi bio upisan u Guinnesovu knjigu rekorda.

Tim povodom premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upriličio je danas prijem za ovu dvojicu entuzijasta.

"Burek, kao tipični bosanskohercegovački proizvod i prepoznatljiv dio naše gastronomske ponude, idealna je prilika za predstavljanje Bosne i Hercegovine u svijetu, ali i za skretanje pažnje javnosti na potrebu promocije domaćih proizvoda i podrške našim domaćim proizvođačima“, rekao je Isović.

Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo prezentiranom idejom te istaknuo da se ona u potpunosti podudara sa strateškim opredjeljenjem ove Vlade da podrži domaću proizvodnju i proizvođače, te da potakne konzumiranje bosanskohercegovačkih proizvoda.

"Mi smo više puta do sada jasno stali u odbranu i zaštitu domaćih proizvođača i njihovih proizvoda. Od toga nismo odustajali ni onda kada smo bili izloženi raznim pritiscima, te, s tim u vezi, nas raduje realizacija jedne ovakve pozitivne ideje, koju će Vlada sigurno podržati", rekao je premijer Gutić.

 

(Izvor: Klix.ba)

Tagovi
Objavljeno: Čet, 17/08/2017 - 19:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top