DOMINACIJA CAZINJANA: Salih Ljubijankić prvi u grupi E1-16, Seferagić dijeli drugu poziciju

Home

DOMINACIJA CAZINJANA: Salih Ljubijankić prvi u grupi E1-16, Seferagić dijeli drugu poziciju

Klasa E1 – 16 iz godine u godinu donosi mnogo uzbudljivu i zanimljivu konkurenciju, pa je i ove godine dobila novog člana, aktuelnog lidera ove klase Saliha Ljubijankića.

Salih je vidno promijenio svoju Hondu sa kojom je prošle sezone vozio klasu N, ali je izgleda bilo i promjena na motoru. Odlična vremena i vožnje koje bilježi su mu do sada donijeli svih 50 bodova na dvije trke ( Skradin i Kotor ).

Svoj komentar na ovogodišnji dio nastupa dao nam je Ljubijankić, kao i očekivanja na ovogodišnjem nastupu na tradicionalnoj "Krajiškoj zmiji" u Cazinu.

      - "Imam 3 pobjede u klasi E1-16 i 2 pobjede u generalnom plasmanu. Produkt je to s puno uloženog truda i rada a novca najviše i na kraju moja sposobnost u tom sportu. Što se tiče Krajiške zmije, očekujem iste ili još bolje rezultate i tako na svakoj narednoj utrci", rekao nam je Salih Ljubijankić, najuspješniji vozač iz Cazina na brdskim auto trkama.

Drugi u klasi E1 – 16 je višestruki šampion i jedan on najuspješnijih vozača na prostoru Balkana – Bakir Hadžić. On je u Skradinu ostvario drugo najbolje vrijeme klase, te u Kotoru treće. Bodove ( u Skradinu 18, te u Kotoru 15 – ukupno 36 ) dijeli sa trećim konkurentom ove klase Nihadom Seferagićem.

Nihad je u Skradinu bio treći, te u Kotoru drugi i samim tim donio sebi također 36 bodova.

Cazin.NET /  SPORTSKISVIJET.WORDPRESS.COM

Nakon dvije trke stanje na tabeli je slijedeće:

Bodovno stanje

Objavito: Wed, 06/14/2017 - 22:06

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top