Donatorsko veče u Sarajevu za opremanje Dnevnog centra za djecu bez roditeljskog staranja

U Bosni i Hercegovini je registrovano više od 2.000 djece bez roditeljskog staranja. Svako od njih sanja o boljoj budućnosti, novom životu i sigurnom zagrljaju.

 

Dječije pravo je pravo na kvalitetan život koji omogućuje svestran razvoj, a država je obavezna da ekonomski pomaže roditeljima koji nisu u mogućnosti da svojoj djeci obezbijede dovoljno kvalitetan život.

Organizacija "Hope and Homes for Children" u BiH organizuje donatorsko veče s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje Dnevnog centra u Sarajevu, alternativnog servisa za zbrinjavanje djece.

Sva sredstva koja budu prikupljena biće usmjerena za opremanje Dnevnog centra u Sarajevu, za djecu pod rizikom. Sva istraživanja zadnjih 100 godina vezana za djecu pokazala su da život u kolektivu nije pravi način za djecu, nije za odrasle, a ne za djecu. Samo porodično okruženje može pružiti prave mogućnosti i da se dijete razvije onoliko koliko može, kazala je Anisija Radenković, direktorica organizacije ''Hope & Homes for Children''.

Donatorsko veče će biti održano trećeg oktobra u Akvarius Vilsu na Vilsonovom  šetalištu u 20:00 sati.

Povećao se broj zainteresiranih ljudi, interesiraju se za ovakve stvari. Mi direktno radimo sa korisnicima i nikada nikog nismo uskratili za neku informaciju i mogu nam se javiti za sve potrebno, naglasila je Radenković.