Dončićeve patike prodate za 30.000 eura

Home

Dončićeve patike prodate za 30.000 eura

Patike Slovenca Luke Dončića, koje je nosio protiv Srbije u finalu Evropskog prvenstva, prodate su za 30.000 eura u humantirane svrhe za pomoć perspektivnih sportista iz siromašnih porodica.

Košarkaš madridskog Reala pomogao je sportski razvoj mladih košarkaša koji žive u teškim materijalnim uslovima u Sloveniji, objavili su organizatatori iz humanitarne organizacije "Kumstvo" i Slovenski radio, a prenosi agencija Hina.

Patike, poznate kao "crvene tenisice" američkog proizvodjača Nike, najbolji mladi košarkaš Evrope nosio je na svim utakmicama na Eurobasketu, kao i u finalu u pobjedi nad Srbijom sve do trenutka povrede. Do sada je u akciji organizacije "Kumstvo" prikupljeno oko 10 miliona eura, a pomoć dobija oko 5.000 talentirane siromašne djece iz Slovenije.

Rekordni iznos drži poznati slovenački skijaš Peter Prevc, čije skije je kompanija Bauhaus Slovenija kupila za 45.000 eura. Ista firma je pobjedila i na aukciji za Dončićeve patike i obećala da će ih javno izložiti u svojim prostorijama gdje će biti dostupne javnosti za razgledavanje i slikanje "selfija". 

 

(Izvor: Avaz)
 

Objavito: Sat, 09/30/2017 - 09:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top