Dragi Djeda Mraze

Home

Dragi Djeda Mraze


Stari sam ja prdonja da ti pišem pismo, ali nisam mogao izdurati da ti ne kažem dvi’.tri. I ovo “dragi” sam stavio samo zato što obično tako počinju pisma, a da si mi nešto plaho drag-nisi. Nema to veze što nisi “moj” i što su te izgonili iz nekih vrtića i obdaništa. Nemoj to sad okretati na onu nacionalnu foru, mada vala mogao si biti i musliman, ne bi ti ništa falilo. Ne bi ti šake otpale da i sad prelistaš ilmihal koji put. Ali haj sad pusti to. Neću zapinjati zapinjati ni za taj tvoj kaputić, ali mogao je i on biti kakve druge boje. Sad baš nema boja pa ti navalio da bude crven. Ionda ti čudo što te neki izgone. Znaš li ti moj Mraze da je svo zlo koje je nama došlo bilo baš od “crvenih”. Ne znam jesi li dolazio prije kod nas, ali kako smo se mi patili u vrijeme “crvenih”. Ne daj Bože nikome.

Sad smo rahat. Viđaj sad ljepote. Možemo pričati šta hoćemo, možemo ići kuda hoćemo. Nema viza, sine. Sjedi u auto, ako imaš, nalij goriva, ako imaš za šta i haj’ u Evropu ako imaš kome. Pa nismo ni mi više guba.

Jel tako da sad dobivaš manje pisama iz Bosne? Nema više želja, sve su ispunjene i nemaš šta raditi. Ha? Neka, neka. Trebao si ti o tome misliti ranije. Sad si se doveo u situaciju da haman nemaš posla. Moliš Boga da ko naruči kakav paketić. Ali znaš ti šta ću ja tebi reći?   cazin.net

Lažeš ti sve, ko pas. Izvini, stariji si, imaš i pofino godina, ali brate lažeš. Pa koliko sam ti samo puta ja poslao pismo da kad pođeš iz Laponije poneseš mi nešto i ti nikad. Otkad ja čekam plastični kamion, pa ima haman 30 godina i ništa. Prvo mi je mati obećala pa “zaobišla istinu” (ne smijem reći slagala jer mame ne lažu, one zaobilaze istinu). Kad sam tebi rekao, ti kao nije problem, riješeno. I? Đe kamion?

I? Đe kamion?

Što nisi fino rekao da ti bacim šta na kafu pa da me poguraš na tom svom spisku? Meni se to isplati, tebi dati 20 maraka da mi to riješiš. Kao da bi mi bilo prvi put. Sad ti k’o fin ne uzimaš. Pa nisam ni ja budala. Ti cijelu godinu ništa ne radiš, sjediš i čitaš pisma i radiš samo jedan mjesec u godini. I jes’ ti to neki pos’o. Provozaš se, podijeliš paketiće i eo. Ali izgleda ti njih “trehenš” i može ti biti. Ne radiš u firmi, ne ustaješ na pos’o. Pa kao da bi ti bio toliki da šta radiš.  Pa hani, nismo ni mi budale. Jesi ti ono vikao da kad stane rat jesti zlatnom kašikom i biti mala Švicarska? Ha?

Uh, ustvari nisi ti to rekao, izvini. Nisi ti tad bio ovdje. Pa još gore. Đe si ti bio kad se ovdje pucalo? Što ti nisi išao na liniju, nego sjedio kod kuće u Laponiji, kao star si za linije. Pa mogao si u radni vod. Bile su kod nas i one “trahane”. Mogao si tu da si htio. Ja računam da si ti taman za toga.

Pa da si barem jednom poslao saopštenje i “izrazio zabrinutost” za stanje kod nas, bilo bi nam lakše. Kako su ovi drugi. Svako malo “izraze zabrinutost” i nama odmah lakše. da nije toga bilo ne znam kako bi izdurali. A znaš sad doći i uzeti za paketić 10 maraka. sram te bilo. Haj ti djetetu objasni da babo i mama ne rade i da je 10 maraka golemo. I još kad ima dvoje, troje djece?

A nema stari kod tebe ništa džabe. Ja još nisam čuo da si ti kome dao džabe paketić. Ne daš ni na teku, smrade stari.

Ne treba mi ni tvoj kamion. Uzeću ja sebi sam. A jesam ti mislio baciti na kafu 20 maraka da mi to riješiš, ali sad ne dam. Otiša je i SIPA mogao sam ti baciti ne bi niko znao, ali baš sad neću, crkni, pukni. Neće uvijek biti Coca Cola pa da zaradiš koji dinar. A meni će mama kupiti kamion kad dobije penziju. I neka su te baš istjerali iz vrtića. Eto.

Objavio: Ned, 04/12/2011 - 00:05

Facebook komentari

Back to top