Dragičević: Jedna od opcija je otkopati grob, uzeti sanuduk i otići

Grupa Pravda za Davida i Davor Dragičević večeras su se po 214. put okupili u Banjoj Luci na Trgu Krajine.

Prisutnim građanima Banja Luke i BiH obratio se još jednom Davor Dragičević. 

"Čitajući spis iz Tužilaštva. To će jednog dana biti lektira, gdje će djeca učiti u jaslicama. Nemam riječi kojom bi okvalifikovao te papire i šta je na njima napisano. To ne mogu ni ubice više napisati. Podijelit ću vam da sami pročitate. Sto dana MUP vodi istragu. Ne vodi Tužilaštvo. Sto dana treba ono što je od prvog momenta jasno, da se okvalifikuje kao organizovano ubistvo. Koliko će trebati do sudskog procesa? Deset hiljada dana. Do Strasbourga? 25-30 godina? Čemu? Ničemu. Ja, a naravno i vi ako hoćete. EU neće pomoći, Zapad neće pomoći, ostavili su nas da živimo sa zločincima i ubicama. Da su htjeli nešto uraditi uradili bi za ovih 25 godina.

Njima ovakvo stanje apsolutno odgovara. Čitajući danas spis iz Tužilaštva sam shvatio da ga nema. I ulazeći u sobu. Nema ga. Nema ničega i sada sam spreman na sve. Opcija prva je da napravimo sami za sebe, da se borimo, da ostanemo ovdje, kao ljudi. Da nas poubijaju. Druga opcija je, otkopati grob i sanduk i krenuti u egzodus. A sine jednog dana će se tata vratiti. Na pravi način. Šta god ko mislio neka misli. Imate jednu opciju, da svi stanemo rame uz rame i da se borimo protiv zla. Ovo je zlo. Da se borimo protiv sotona i lucifera. U protivnom moramo se zaštititi. Ali ovdje ne možemo. U zemlji zla, terora, ubica i lucifera ne možemo biti zaštićeni.

Otkopat ću grob i dovesti ovdje i cuku Davidovog. Što je moje ne dam nikome na svijetu. A vidjet ćete tog momenta šta će se desiti. Ove suze, ove udarce, tu bol šest dana, to masakriranje, silovanje... Klečimo na nogama, jaučemo, a ne daju... Karane što si rasporio moje dijete? Zašto si ga rasporio i povadio mu organe? Je li to obdukcija ili je prikrivanje? Priznat ubistvo neće, pravde ovdje nema, niti će je biti", poručio je Davor večeras s Trga Krajine.