Davor Dragičević: Tu više ne postoji pravda za običnog čovjeka

Davor Dragičević, koji duže od godinu dana traži pravdu za sina Davida Dragičevića, čije je tijelo pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas u martu prošle godine, rekao je da se i u slučaju njegovog sina ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač ''postavljao u ulogu i policajca i tužitelja i sudije'', što, kako je rekao, ''samo govori o njegovoj umješanosti u zataškavanje ubistava.“

Dragičević se u razgovoru za NAP zapitao kako ministar Lukač može govoriti o motivima ubistva Slaviše Krunića dok istraga još traje.

„To su ubice i kriminalci“, rekao je Dragičević, koji je posmrtne ostatke sina sa banjalučkog groblja izmjestio u Austriju.

Tu više ne postoji pravda za običnog čovjeka“, dodao je Dragičević.

On je komentarisao da je ubijeni Slaviša Krunić bio jedan od onih ljudi ''koji se nije bojao režima'', i da je pomagao ljudima koji su bili u nevolji. Dragičević je rekao da režim ''uklanja takve ljude''.

„Krunić je mnogo pomogao i meni i grupi Pravda za Davida“, rekao je Dragičević, najavljujući da će u to ime nastaviti borbu za istinu o ubistvu njegovog sina, ubistvo Dženana Memića iz Sarajeva, ubistvo Krunića ali i mnoga druga nerasvijetljena ubistva.

Podsjećamo, Slaviša Krunić ubijen je +u blizini porodičnog imanja nadomak Banjaluke. Ubijen je i jedan od njegovih pratilaca, dok je drugi ranjen. U razmjeni vatre ubijen je i jedan napadač. Krunić je bio vlasnik nekoliko firmi, između ostalih, agencije za obezbjeđenje objekata "Sector Security", kao i lanca pekara "Žitopeka".