Davor Dragičević sa skupa u Banjoj Luci: U četvrtak lično idem hvatati Davidove ubice

Davor Dragičević poručio je s trećeg velikog skupa "Pravda za Davida" u Banjoj Luci kako će u četvrtak u 18 sati lično krenuti u lov na ubice svoga sina jer institucije koje su to trebale učiniti, nisu to učinile.

"Od 18 sati pripadnici MUP-a RS su ubice Davida Dragičevića, ubice ove države i ovog naroda, svako koji nije stao uz istinu i pravdu, uz grupu Pravda za Davida. Maloprije smo pokazali samo djelić naše snage i istrajnost. Ne budu li pušteni svi autobusi i svi ljudi kojima je krajnji cilj Trg istine, pravde, tolerancije i ljubavi. Skup neće početi dok ne dođu svi. Blokirat ćemo čitavu Banju Luku, RS i BiH" ako ih ne puste, kazao je Dragičević.

Poručio je kako ne idu s Trga, te da će uskoro zločince iz MUP-a RS, Okružnog tužilaštva Banja Luka, predsjednika RS i premijerku RS strpati tamo gdje treba biti.

"Moje dijete od 21 godinu su oteli, masakrirali, silovali, mučili i ne znam šta više nisu, a na kraju ubili i položili u go**a s jasnom porukom. Vrh MUP-a Ilić, Ćulum, Lukač u sprezi s tužilaštvom Vreći i Lepir. Od danas mi smo slobodan narod i niko nas više neće, niti smije pomisliti da nas tuče, maltretira i ubija našu djecu. U četvrtak u 18 sati lično idem hvatati ubice, dosta je bilo. Nema države, nema institucija ni tužilaštva. Ima Davor Dragičević, Pravda z Davida i pošteni ljudi", rekao je Dragičević.

Zahvalio se svim prisutnima koji su došli da ga podrže bez obzira na vjeru i naciju ponovivši kako zločinci i ubice nemaju ni vjeru ni naciju.

Na Trgu Krajine priključili su se i bajkeri koje su pripadnici MUP-a RS držali na ulazu u grad 45 minuta s uperenim oružjem u njih.

"Mi ne idemo odavde. Ostajemo do kraja. Pravda za Davida", poručili su bajkeri s Trga Krajine.

Članovi grupe "Pravda za Davida" kazali su kako ostaju na Trgu do kraja.