Drama u Baranji: Tijekom pregovaranja odjeknula eksplozija!

Home

Drama u Baranji: Tijekom pregovaranja odjeknula eksplozija!


Na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku – navode iz MUP-a RH.

Još uvijek traje drama u naselju Šećerana u Baranji gdje je u subotu popodne došlo do obiteljskog nasilja tijekom kojega je počinitelj nekoliko hitaca uputio i prema djelatnicima policije, nakon čega se s ručnom bombom zatvorio u stan.
 

Prema najnovijim informacijama, kako doznajemo od mještana, Šećeranom je oko 20:30 sati odjeknula eksplozija. Policija nam službeno ne može potvrditi što se zapravo dogodilo jer je postupanje u tijeku. No moguće je da je povezano sa konkretnim događajem. 

 

Članovi obitelji na sigurnom

Policija je ranije izvijestila da je u subotu oko 16 sati u mjestu Šećerana u Baranji došlo do pucnjave o čemu je izviještena i policija. MUP RH je u priopćenju za javnost izvijestio kako je PP Beli Manastir u 16.01 sati zaprimila dojavu o obiteljskom nasilju u ovom mjestu, a na teren su se, kako doznajemo, uputili jedna policajka i jedan policajac.

– Dolaskom na mjesto događaja počinitelj (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku – navode iz MUP-a RH. 

 

Dan ranije pritvoren zbog prijetnji policiji

Na adresi 35-godišnjaka policija je najprije intervenirala još u petak 11. kolovoza, kada je alarmirana zbog navodne svađe u kući. Policajce koji su stigli na intervenciju on je omalovažavao i prijetio im pa je uhićen. No, pušten je u subotu nakon kriminalističkog istraživanja. Nije mu to očito bila opomena nego je danas ponovno iz njegove kuće odjeknula svađa oko 16 sati.

Ponovno je alarmirana policija. Na istu adresu kao i dan ranije zaputila se patrola u kojoj su bili jedan policajac i jedna policajka, a 35- godišnjak je, kako doznajemo, ubrzo potom zapucao prema njima, prijetio je i da će baciti bombu.

Policajci su se maknuli na sigurnu udaljenost i pozvali pojačanje. U predgrađe Belog Manastira ubrzo su stigli specijalci iz Osijeka, počinitelj se zatvorio u kuću pa je oko 18.30 započelo pregovaranje. Prije nego su specijalci stigli, njegova je obitelj maknuta na sigurno kako su nam opisali mještani. Ispričali su nam kako su vidjeli jednu mušku osobu koja je odvela njegovu suprugu i dvoje djece na sigurno. Žena je u automobilu bila u poluležećem položaju. 

 

Česti sukobi sa susjedom

Kako doznajemo radi se obitelji teškog socijalnog statusa. Muškarac Z.Š. u izvanbračnoj zajednici ima dvoje djece. Žive u malom državnom stanu, u zgradi staroj više od 100 godina. Z. Š. je navodno u čestim sukobima sa susjedom, pa bi te svađe mogle biti, pričaju upućeni, baš sa stambenim pitanjima.

- Znamo da je noćas prenoćio u policiji, ali ne znamo detalje. Sve je to još počelo prije par mjeseci. Bio je frustriran situacijom u kojoj se nalazi i navodno nezadovoljan jednom socijalnom radnicom, strahovao je da će mu oduzeti djecu. Ima sina od 6 i kćer od 3 godine – rekao nam je jedan sumještanin upoznat sa situacijom. Koliko je čuo, muškarac je večeras navodno pucao i po policijskom automobilu ali i u zrak.

 

(Izvor: Večernji)
 

Tagovi
Objavio: Sat, 12/08/2017 - 22:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top