Drašković: Republika Srpska je dno Evrope

draskovic
Politički sistem u Republici Srpskoj je tako postavljen da vlada autokratija i volja jednog čovjeka, rekao je u emisiji "Puls" BN TV Rodoljub Drašković, predsjednik poslovnog sistema "Swisslion".

 

 Republika Srpska je dno dna Evrope - poručio je Rodoljub Drašković, predsjednik „Swisslion poslovnog sistema“ u emisiji "Puls" BN televizije.

On je naglasio da je stanje u RS rezultat dugogodišnje autokratije i volje jednog čovjeka. Nikada nije bila teža ekonomska situacija u RS, ocjenjuje Drašković.

- Jedno shvatite... da je Republika Srpska dno dna Evrope. Zbog toga što je tako postavljen politički sistem, što vlada autokratija. Ko je Skupština RS: u liku jednog čovjeka, ko je Vlada RS: u liku jednog čovjeka. Ko su izvršni organi u RS: u liku jednog čovjeka – rekao je Drašković.


Na pitanje ko je taj čovjek, Drašković kaže da ne zna, te da je to za njega apstraktna ličnost, a na pitanje da li je neke poslove dobio zahvaljujući Miloradu Dodiku, on odgovara:

- Nigdje ništa. Nikakve pomoći. Ja ne govorim o Miloradu Dodiku već o njegovim funkcijama - istaknuo je.

Povjerenje u vladajuću koaliciju u RS izgubljeno je onog trenutka „kada sam shvatio da saradnja sa njima ništa dobro ne može da donese narodu Hercegovine“, kaže Drašković.

- A sve sa ciljem da od Hercegovine napravimo ambijent, a razvoj privrede u koji će se vratiti mladost, da ih osposobimo i da naselimo Hercegovinu koja je ostala pusta - kazao je on.