Drugi dan Marša mira 2017: Prije osvajanja Udrča osvježenje na Drinjači, medicinske ekipe imaju pune ruke posla

Home

Drugi dan Marša mira 2017: Prije osvajanja Udrča osvježenje na Drinjači, medicinske ekipe imaju pune ruke posla


Od jutarnjih sati kolone učesnika ovogodišnjeg Marša mira iz zborničkog naselja Liplje kretale su se ka Kamenici i Glodima.

Već tada medicinske ekipe imale su pune ruke posla.

Naime, jednom dječaku je pozlilo prije prvog uzvišenja koje od Kamenice vodi ka Glodima.

Ubrzo je stiglo sanitetsko vozilo pa je dječaku ukazana pomoć. Još nekoliko starijih učesnika žalilo se na bolove u nogama i mučno stanje. Njima su medicinari savjetovali da se do Mravinjaca, gdje će večeras biti organizirano noćenje, odu u atomobilima.

- Dijete moje, nisam došao da me vozite autom - kaže jedan od najstarijih učesnika, koji je teška srca ušao u automobil i otišao do Mravinjaca.

Dugogodišnji učesnici Marša mira dobro znaju šta ih čeka, ali oni koji su prvi put krenuli tom trasom idu grlom u jagode.

- Ne slušaju šta im se govori. Da se svi pridržavamo onog što nam je sugerisano bilo bi manje problema sa umorom i tegobama. Ipak, mogu reći kako je ovogodišnji Marš mira najbolje organiziran i da se o svim učesnicima vodi računa - kaže Sejfudin Koprić, koji je deseti put na Maršu mira.

Oko podneva učesnici Marša mira došli su u podnožje planine Udrč. Dočekali su ih mještani naselja Glodi, a pojedini učesnici spas od ekstremno visokih temperatura pronašli su u rijeci Drinjači.

Nakon osvježenja i okrijepljenja svi su krenuli ka Udrču, a u večernjim satima će poslije današnjih 40-ak kilometara pješačenja zanoćiti u Mravinjcima gdje će im UG "Podrinje" na čelu sa dr. Elmirom Jahićem i Azmirom Husićem obezbijediti večeru.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

 

Tagovi
Objavio: Ned, 09/07/2017 - 16:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top