Potresna ispovijest: Držao sam sina za ruku dok je umirao na ulici, sve vrijeme me je gledao u oči

Desetogodišnji Lazar Perić umro je od zadobivenih povreda u saobraćajnoj nesreći, kada ga je u Cirihu, nadomak kuće, udario kamion, kojim je upravljao Ivan L. (19).

U momentu nesreće dječak je vozio trotinet sa starijim bratom Milošem (12), koji je i obavijestio njihove roditelje da je Lazar povrijeđen.

Otac Branislav (50) stigao je brzo na mjesto nesreće, ali nije mogao učiniti ništa osim da gleda kako mu sin umire. Poslije smrti sina, Branislav i supruga Olivera rekli su za švicarski “Blik” da ne žele vjerovati da im je dijete stradalo.

Prema za sada poznatim informacijama, dječaci su se vraćali kući i vozili su trotinete, a do doma ih je dijelio samo pješački prijelaz. Miloš je krenuo prvi, Lazar za njim, a onda je naletio kamion. Umjesto da zakoči, vozač je nastavio da vozi i sumnja se da nije ni vidio dječaka koji je ostao da leži na zemlji.  

- Miloš nam je rekao da je vikao: “Stani” i da je pokušao zaštititi brata, ali da je kamion samo nastavio - rekao je Branislav. U tom momentu on i supruga bili su kod kuće, čekali su djecu da bi ručali i nisu ni bili svjesni da se nedaleko od kuće njihov mlađi sin bori za život.

- Odjednom je Miloš dotrčao i povikao: “Mama, nešto užasno se dogodilo Lazaru” - ispričala je majka. 

Branislav je odmah izjurio i otrčao do sina.

- Teško je disao, nije više mogao da priča. Uhvatio sam ga za ruku i nisam puštao. Gledao me je sve vrijeme. Držao sam ga za ruku dok nije preminuo - ispričao je otac. 

Hitna pomoć je stigla, ljekari su pokušali spasiti dječaka, ali su povrede bile previše teške. U obližnjoj kapeli prethodnih dana paljene su svijeće za Lazara, a mnogi su ostavljali i plišane igračke i cvijeće. Otac je rekao da žele da ga sahrane u Švicarskoj, da bi im uvijek bio blizu.

Vozač kamiona očajan

Majka vozača navela je da je njen sin očajan, da mu je loše i da je cijeloj porodici žao. 

- Za mene kao majku, pomisao da vam se neko dijete neće živo vratiti kući, predstavlja horor. Mogu osjetiti bol kroz koju prolazi Lazarova porodica. Ako žele, voljeli bismo stupiti u kontakt s njima, ali ne znam ni šta bih mogla da im kažem u ovako teškoj situaciji. Ima li nečeg da može da se kaže - upitala je Ivanova majka, piše “Blik”.