fbpx Državljanin BiH u Njemačkoj pretukao staricu zbog 250€

Državljanin BiH u Njemačkoj pretukao staricu zbog 250€

Home

Državljanin BiH u Njemačkoj pretukao staricu zbog 250€


U njemačkom Hajdelbergu je počelo suđenje pedesetogodišnjem državljaninu BiH Nenadu C. koji je osumnjičen za pljačku i brutalno premlaćivanje starice Doris Z.

Naime, državljanin BiH je osumnjičen da je krajem oktobra 2014. godine ušao u kuću 67-godišnje žene u namjeri da ukrade torbicu, a njegov opis događaja na sudu je šokirao njemačku javnost.

“Išao sam da posjetim majku, a nakon toga sam posjetio očev grob. Tada sam vidio da su vrata kuće u Lajmenu otvorena i ugledao sam torbicu na prozoru. Odlučio sam da uđem i uzmem torbicu”, navodi “Bild” svjedočenje Nenada, a prenose Nezavisne novvine.

Ipak, baš u trenutku kada je krenuo po plijen, iza njega se pojavila nesrećna starica.

“Dok sam uzimao torbicu u kuhinji, iza mene se stvorila žena. Sve se dogodilo u trenu. Ona je galamila, a ja sam je udarao šakama u želji da je smirim. Dok je ležala na zemlji, opet sam je udarao nogama. Jecala je”, navodno je Nenad ispričao na sudu.

On je ženu, pretučenu skoro nasmrt, ostavio na podu kuhinje i pobjegao sa ukradenom torbicom u kojoj se nalazilo 250 evra.

Osumnjičeni se na suđenju branio da nije imao namjeru da ubije Doris Z. koja je inače, nakon premlaćivanja ostala nepokretna.

 

(Izvor: Nezavisne novine)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 03/07/2017 - 18:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top