Đumić nakon debija: Imao sam tremu, jer sam želio odigrati dobro

Home

Đumić nakon debija: Imao sam tremu, jer sam želio odigrati dobro

Dario Đumić, prvotimac holandskog NEC Nijmegena u prijateljskoj utakmici sa Albanijom u utorak uvečer u Elbasanu debitovao je u dresu reprezentacije BiH.
 

Za zvaničnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH istakao je da je imao tremu pred debitantski nastup, jer je imao veliku želju da odigra dobro.

Nakon utakmice i pobjede BiH rezultatom 2:1, selektor Mehmed Baždarević naglasio je kako su svi debitanti, među kojima i Đumić, opravdali njegova očekivanja.

“Imao sam tremu pred početak utakmice. Mislim da je to normalno, ipak mi je to bila prva utakmica i želio sam da odigram dobro, ali kad je počela sve je bilo kako treba“, kaže Đumić i nastavlja:

“Zadovoljan sam, pobijedili smo što je najvažnije, a mislim da sam zajedno sa dugim odbrambenim igračima odradio dobar posao i da Albanci nisu nisu imali mnogo šansi da dođu do gola.“

Đumić je u grupi reprezentativaca za koje selektor smatra da su budućnost bh. fudbala što ga posebno raduje.

“Drago mi je to čuti od selektora Baždarevića. Nastojaću da radim što bolje i svakako da je njegovo mišljenje još jedan dodatni motiv koji će me tjerati naprijed. Nastup za bh. reprezentaciju je najveći uspjeh u mojoj dosadađnjoj karijeri. Svi su me dobro prihvatili. Momci su topli, otvoreni i zaista sam se lijepo osjećao. Sve je dobro bilo, a trening centar je moderan i pruža odlične uslove za rad. Druženje je bilo super i ovih deset dana neću nikad zaboraviti“, zaključio je novopečeni defanzivac bh. selekcije.

Đumić je rođen u Sarajevu 30. januara 1992. godine, ali je fudbalsku karijeru počeo graditi u Danskoj, za čije je mlađe selekcije igrao. Karijeru je počeo u klubu Himmelev-Veddelev, a nastavio u Hvidovreu, prvi profesionalni ugovor potpisao je sa engleskim Norwich Cityjem 2009. godine. Samo godinu dana kasnije vraća se u Dansku i potpisuje ugovor sa Brondbyjem za koji je igrao sve do 2016. godine i odlaska na posudbu u NEC. Dobre igre u NEC-u donijele su mu trajni ugovor sa ovim holandskim prvoligašem.

 

(Izvor: Anadolija)

Objavito: Wed, 03/29/2017 - 15:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top