Dva krivična djela u Cazinu: Opljačkana kladionica, neovlašteno posjedovanje opojnih droga

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je niži nego proteklih dana i iznosi 84,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata dvije intervencije.

Do krivičnog djela „razbojništvo“ došlo je oko 18:50 sati u Ulici bošnjačkih šehida (Stara čaršija), gdje je nepoznati počinilac za sada otuđio nepoznatu količinu novca.

Evidentirano je i posjedovanje opojnih droga od strane jednog lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48  pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se autoput A-1 Tarčin-Visoko, magistralne puteve M-17 Konjic-Jablanica i M-5 Lašva-Vitez, kao i putevi na području Bihaća, Prijedora, Doboja i Goražda.

Na dionicama pod maglom kolovoz je mjestimično vlažan, pa pozivamo na pojačan oprez. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima, kao i na planinskim prevojima.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnom putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, gdje se saobraća sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.