Dva krivična djela u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Vozači i automehaničari širom svijeta 15. januar obilježavaju kao svoj dan. Oni voze po kiši, snijegu, magli, danju i noću. A, da bi vozila uvijek bila ispravna, a putnici sigurni, zaduženi su automehaničari. Ovaj datum određen je nakon što je 15. januara 1960. godine Josip Broz Tito, tadašnji predsjednik Jugoslavije, postao počasni član Saveza vozača i automehaničara Jugoslavije. Svim vozačima i automehaničarima želimo sretan 15. januar, uz mnogo uspjeha u životu i mnogo pređenih kilometara.

U proteklom periodu pomoć u Zdravstvenoj službi Hitne pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša, potražilo je 88 pacijenata. Dežurni doktori Ajla Husić i Abdullah Fazlić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice evidentirali su dva krivična djela i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Miran period je iza vatrogasaca koji nisu imali intervencija.

Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Biometeorološke prilike bit će ugodnije u prvom dijelu dana. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji tokom jutarnjih i večernjih sati, naročito astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima. Neophodno je povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Poželjno je toplije periode iskoristiti za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima opća slika će se djelimično pogoršati, pod uticajem nadolazeće promjene.