Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajka u Velikoj Kladuši

asd
Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zatražilo je 24 pacijenata. Dežurni doktori Dinko Keserović i Mustafa Hodžić na dalje liječenje uputili su dvoje pacijenata.

– U Covid ambulantu javilo se 33 pacijenata, bez daljih upućivanja.

– Policijska stanica Velika Kladuša u protekla 24h zabilježila je dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

– Velikokladuški vatrogasci su, prema riječima dežurnog Subašića, u ranim jutarnjim satima od 3:38 do 4:23h intervenisali u ulici Maršala Tita gdje je došlo do zapaljenja dimnjaka.

– Kako saznajemo iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša sve je u redu ovog jutra sa elektronapajanjem. Također, sve je uredno i sa isporukom pitke voze, kao i sa odvozom smeća i održavanjem gradske čistoće.

– Magla jutros otežava saobraćanje na dionicama dolinom rijeka: Une, Sane, Save, Bosne, Spreče i Lašve. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a ponegdje i mjestimično klizav, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK.

– Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 23 stepena.

– Biometeorološka prognoza je povoljna, duži sunčani intervali i porast temperatura, pozitivno će djelovati na opću sliku i raspoloženje većine populacije. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog prohladnog vremena, nešto izraženije naoblake i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.