Dvije saobraćajke u Cazinu- pješak teže povrijeđen

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5°C, dok je vodostaj Mutnice 66,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. U Kličićima je teže povrijeđen pješak, a na Ostrošcu je došlo do sudara 2 m/v. Pričinjena je materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 47 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje, odvija se uredno, nema najavljenih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Visoko, saobraća se usporeno, preticajnom trakom.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu. U planinskim predjelima upozoravamo na moguću poledicu, kao i na mogućnost nailaska na raskvašen snijeg.

Vidljivost je mjestimično smanjena zbog jutarnje magle, a skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.