Dvije saobraćajne nezgode- 71 pacijent u Domu zdravlja Velika Kladuša

.

 

Jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U oblasti javnog reda i mira nije bilo prijava.

Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, saznaje RVK od dežurnog vatrogasca Dizdarevića.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h zatražio je 71 pacijent. Jedno lice upućeno je na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Amra Zulić i Kasim Selman.

Prema podacima iz BIHAMK-a, kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Vozačima se skreće pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH.

Isporuka električne energije na području velikokladuške općine je uredna.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Dnevne temperature zraka od 19 do 24, na jugu do 28 °C.

 Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opća slika će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom jutra. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Danju toplije i malo ugodnije, u Hercegovini sa povremenim sunčanim intervalima.