Dvije žene na Floridi se prerušile u starice kako bi se vakcinisale protiv koronavirusa

.
Dvije sredovječne žene na Floridi su se prerušile u starice kako bi primile vakcine protiv koronavirusa.

Iako su mlađe od 45 godina, nastojale su uz outfit starice koji uključuje šešir, naočale i rukavice, pokušati izgledati starije od 65 godina jer osobe iznad te starosne granice imaju prioritet za dobijanje vakcine na ovom području.

 

Raul Pino, direktor zdravstvenog odjeljenja okruga Orange je potvrdio ovu informaciju navodeći da su ove dvije žene došle po drugu dozu vakcine što znači da su im ovi kostimi "upalili" prvi put jer su uz sebe imale kartice iz Centra za prevenciju i kontrolu bolesti koje označavaju da su već primile prvu dozu.

 

Dodao je da ne zna kako su u toj namjeri prvi put uspjele, ali su u drugom pokušaju uhvaćene jer je osoblje primijetilo da se dani rođenja iz njihovih saobraćajnih dozvola razlikuju od onoga što su tvrdile, pa su obje žene, starosti 44 i 34 godine, upućene na dalju provjeru.

 

Glasnogovornica za kancelariju šerifa Michel Guidokazala je da su one promijenile godinu rođenja prilikom registracije za vakcinu da bi zaobišle državni sistem koji daje prioritet osobama starijim od 65 godina.

 

Zdravstveni zvaničnici zatražili su od šerifa da izda zabranu pristupa toj lokaciji. To znači da ne mogu da se vrate u taj kongresni centar iz bilo kojeg razloga, uključujuči vakcinaciju, testiranje, radi neke konvencije ili predstave. Ako se vrate, mogu biti uhapšene.

 

U objavljenom videosnimku njih dvije su se nalazile u automobilu dok im je zamjenik šerifa kazao da su sebično postupile te na ovaj način iskoristile vakcinu koja je možda potrebnija drugima više nego njima.

 

Ovakvi slučajevi nisu neuobičajeni i mnogi pokušavaju prevariti sistem i doći do vakcine. Prošlog mjeseca bogati par Kanađana je odletio u zabačeni dio zemlje i glumio da su pripadnici domorodačkog stanovništva, koje je bilo u prioritetnoj grupi, piše ABC News.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE