Home

Džana Biogradlić osvojila bronzu na ITTF Serbian Openu

10 Oct

Džana Biogradlić osvojila bronzu na ITTF Serbian Openu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u stonom tenisu predvođena selektorima Goranom Unčaninom i Igorom Mihailovićem učestvovala je na ITTF Serbian Openu u Beogradu, odakle se vratila sa bronzanom medaljom.

Bosnu i Hercegovinu su predstavljali kadeti, kadetkinje i juniori, a na turniru su nastupile 22 države. Najbolji rezultat naših predstavnika ostvarila je mlada Džana Biogradlić u konkurenciji ženskih kadetskih dublova, gdje je s Grkinjom Chrysi Fotiadou ostvarila plasman u polufinale i tako osvojila bronzanu medalju.

I dubl Mešetović Harisa/Gnjatić Marija mogao je da se domogne barem bronzane medalje, ali su poražene u četvrtfinalu od srpske kombinacije Nikolić Lenka/Nikolić Sofija.

U pojedinačnoj konkurenciji kod kadetkinja Harisa Mešetović se plasirala u četvrtfinale, gdje je u neizvjesnom meču poražena od pobjednice turnira Radmile Tomnjak (Srbija) sa 3:1.

Kod juniora i pored dobre igre svih naših igrača jedino je Emir Mujičić prošao kvalifikacionu grupu, ali je potom poražen od Čeha Tomasa Koldasa sa 3:2 u setovima.

Sve naše ekipe ostavile su dobar utisak i zabilježile po pobjedu u svojim grupama, ali to nije bilo dovoljno za prolaz jer su samo prvoplasirane ekipe obezbijedile plasman u polufinale.

Za kadete su nastupali Toni Ramljak i Hamza Kamenjaš, za juniore Luka Mihailović, Nikola Mihailović i Emir Mujičić, a za kadetkinje Harisa Mešetović, Džana Biogradlić i Marija Gnjatić.

 

(Izvor: Klix.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top