Džana Hadžić iz Cazina svjetska šampionka u mentalnoj aritmetici

.
Džana Hadžić, polaznica Brainobrain Centra Cazin, proglašena svjetskom šampionkom za svoju kategoriju na 9. internacionalnom takmičenju “Brainobrain 2023”, na kojem se takmičilo 20.603 djece iz 84 države svijeta.

 

Inače Džana Hadžić je i na državnom takmičenju koje je održano u Oktobru 2022. godine odnijela titulu prvakinje za svoju kategoriju na državnom nivou.

 

 

Od ukupno četiri šampionska trofeja jedno je pripalo Brainobrain centru Cazin (Džana Hadžić), pet zlatnih medalja (Alina Okanović, Lejna Okanović, Nedim Huremagić, Ilhan Velić i Lejla Keranović) te dvije srebrene medalje (Emir Toromanović i Mak Šarić), velika zahvalnost za postignute rezultate pripada trenerici Centra Hermini Toromanović.

Brainobrain je inovativni program razvoja intelektualnih i životnih sposobnosti i vještina djece. Program je namijenjen djeci od 4 do 14 godina starosti te sastoji se iz tri glavne komponente – neurolingvističkog programiranja za djecu (NLP), VAK metode (učenje putem čula sluha, vida, dodira) i mentalne aritmetike (abakusa). Brainobrain program omogućuje dodane vrijednosti koje su potrebne svakom djetetu, pogotovo u ranoj fazi učenja kad je informacija puno, a koncentracije malo.

Nakon uspješno završenog Brainobrain programa,dijete će mentalnom snagom biti u prednosti nad svojim vršnjacima. Radi se o programu koji se uspješno implementira već 18 godina u cijelom svijetu, organiziran u 975 centara za obuku, a kojeg pohađa više od dva miliona djece.

Kontinuiranu podršku u implementaciji programskih aktivnosti Brainobrain Centra Cazin pruža Grad Cazin i gradonačelnik Nermin Ogrešević.