Home

Džeko ili Mertens: Ko će biti prvi strijelac Serije A?

23 May

Džeko ili Mertens: Ko će biti prvi strijelac Serije A?

Narednog vikenda igraju se utakmice posljednjeg kola u italijanskoj Seriji A nakon čega ćemo znati koji klubovi će naredne sezone igrati u Evropi, a ono što je za nas najvažnije i to ko će biti najbolji strijelac u Italiji ove sezone.

Bh. reprezentativac Edin Džeko igra vjerovatno najbolju sezonu u svojoj karijeri u kojoj je oborio svoje lične rekorde, ali i rekorde Rome. Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 50 utakmica u dresu Vučice, a mrežu protivnika zatresao je čak 38 puta i uz to je dodao 13 asistencija. Iako je Džeko sa 28 golova prvi strijelac Serije A, borba za tu laskavu nagradu još uvijek nije završena.

U Seriji A do kraja sezone ostalo je još jedno kolo, a sve stvari su manje-više poznate. Juve je prvak po šesti put uzastopno, dok će se za drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka boriti Roma i Napoli. U slučaju pobjede protiv Genove Roma će ostati druga, dok se Napolitanci mogu samo nadati kiksu rimske ekipe.

Situacija u borbi za najboljeg strijelca u Italiji je poprilično ista jer se i za tu nagradu bore napadač Rome i Napolija. Drugo mjesto drži omaleni belgijski napadač Dries Mertens koji je postigao 27 golova kolo prije kraja. Na trećem mjestu je Andrea Belotti sa 25 golova, ali su zaista male šanse da se napadač Torina može uključiti u ovu borbu.

Jasno je da će se glavna bitka voditi između Džeke i Mertensa, a iskreno se nadamo da će bh. napadač na kraju osvojiti ovu nagradu jer je to zaslužio. Vučica u zadnjem kolu na Olimpicu dočekuje Genovu, dok će Napoli na gostovanje Sampdoriji.


(Izvor: Sportsport.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top