Džeko: Ne vidim nikakav problem što je Defrel došao

Home

Džeko: Ne vidim nikakav problem što je Defrel došao

Bh. napadač Edin Džeko nedavno se priključio pripremama Rome.

Rimski tim u novu sezonu ulazi s mnogo promjena, a najvažnija je ona na klupi, gdje je Eusebio Di Francesco zamijenio Luciana Spallettija.

Edin Džeko će i u narednoj sezoni biti udarna snaga Vučice, a reprezentativac BiH spremno ulazi u nove izazove.

"Prošla sezona je za mene bila prelijepa. Postigao sam mnogo golova, a želim i dalje nastaviti tako. Znam da je pred nama još jedna teška sezona, ali će meni biti mnogo lakše igrati, jer me saigrači bolje poznaju", rekao je Džeko.

Pohvalio je i novog trenera Eusebija Di Francesca.

"Za sada je moja saradnja s njim jako dobra. Poznajem ga od ranije i znam da igra lijep fudbal. Moramo naučiti njegove metode rada i sve to predočiti na teren", istakao je bh. napadač.

Novo napadačko ime u Romi je Francuz Gregoire Defrel. On će biti konkurencija našem fudbaleru. Džeko vjeruje da obojica imaju mjesta u timu.

"Prošle sezone sam odigrao 51 utakmicu, ali sam želio odigrati još. Uvijek  je lijepo imati podršku u napadu. Doveli smo igrača koji nam može pomoći i zaista ne vidim nikakav problem da igramo zajedno u napadu", dodao je Džeko.

Roma se trenutno nalazi na pripremama u SAD-u, gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica prije povratka u Italiju.

 

(Izvor: Sportsport)
 

Objavito: Pet, 07/21/2017 - 12:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top