Dženan Lončarević progovorio o bolesti: Bilo mi je mnogo teško, ali sam tugu pretočio u stihove

Home

Dženan Lončarević progovorio o bolesti: Bilo mi je mnogo teško, ali sam tugu pretočio u stihove

Uz emotivne pjesme Dženana Lončarevića već godinama plaču mnoge djevojke javno, a pojedini muškarci krijući. 

On za „Blic puls” priznaje da je mnoge tuge preživio, ali da je uprkos bolu koji je osjećao istovremeno pjevao.  Pjevač otkriva da ga je bolest naučila ko su mu pravi prijatelji i da je to bio još samo jedan sudbinski zadatak koji je trebalo da ispuni.

Kamen koji se pokrenuo u bubregu pjevača tokom nastupa, a zbog kojeg je morao da se odmara više od mjesec dana u krevetu, potpuno je promijenio njegov pogled na život i prijatelje.

- Postojao je trenutak u mom životu, kao što svi znate, kada sam bio jako bolestan i kada sam morao da pauziram sa karijerom. Bilo je to jako teško za mene. Kada mi se sve to dogodilo, sa svih strana su mi stizale poruke i pozivi što podrške, što onih koji su zvali radi reda. Tada sam saznao da su mnoge moje kolege govorile loše stvari o meni. Tada sam vidio ko je tu pravi prijatelj, a ko ne. Međutim, bez obzira na sve, ja sam i sa tim ljudima koji su me ogovarali ostao dobar samo oprezan. Sada znam na čemu sam sa njima i više smo sada poznanici nego prijatelji - kaže Dženan.

Na pitanje kako je podnio tu statičnost i vezanost za postelju dok se borio sa bolešću, pjevač kaže.

- Mi muškarci slabije plačemo, ali sam bio jako tužan i neraspoložen zbog bolesti - izjavio je pjevač.

Njegova tuga zbog mnogih stvari pretočila se u stihove..

- Nijedan stih u životu nisam otpjevao a da ga prethodno nisam osjetio, proživio... To ti Bog ili da ili ne da - da umiješ tu emociju da preneseš drugima. Ljudi na mojim nastupima prepoznaju emociju. Ja sam na nastupe dolazio u najtežim trenucima. Pjevao sam i kada sam najviše tugovao i kada sam gubio voljene osobe - kaže Lončarević.

O njegovom privatnom životu se malo zna. Iako ima suprugu i kćerku, on ih nikada nije predstavio javnosti, niti o njima govori za medije. 

- Ne treba nikog da zanima šta sam, gdje sam i sa kim sam - kazao je Lončarević. 

 

(Izvor: Avaz)

 

Objavito: Ned, 10/01/2017 - 16:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top