Home

Dženis Beganović karijeru nastavlja u Švedskoj ili Turskoj?

23 May

Dženis Beganović karijeru nastavlja u Švedskoj ili Turskoj?

Dženis Beganović bio je i ostao ljubimac navijača Željezničara, a pošto nije bio u prvom planu trenera na Grbavici poslan je na posudbu u Metalleghe i u premijerligašu iz Jajca imao je zapažene nastupe u 13 utakmica.

- Teško mi je bilo što odlazim iz Želje, ali u novoj sredini sam odlično prihvaćen i vrlo brzo sam se snašao. Da sam ostao na Grbavici igrao bih malo ili nimalo, tako da je dolazak u Jajce bio odličan potez. U ekipi sam igrao na nekoliko pozicija, a uglavnom sam imao defanzivnije zadatke. Najteži susreti su bili protiv Širokog i Čelika u Zenici, a protiv Želje nisam igrao jer imam takav ugovor – kaže Beganović.

Talentovanom nogometašu ostalo je da u dresu Metalleghea odigra utakmicu protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, a još nije siguran gdje će nastaviti karijeru.

- Željo je najbolji klub u Bosni i Hercegovini i čast mi je što sam nosio plavi dres. Željezničar za život cijeli. Imao sam priliku da igram sa odličnim nogometašima kao što su Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović, Srđan Stanić, Samir Bekrić, Kerim Memija sa kojim sam bio i cimer. Šta će biti u nastavku karijere znat ću uskoro. Imam još godinu dana ugovor sa Željom, ali već sada imam nekoliko ponuda iz inostranstva, u prvom redu iz Skandinavije i Turske. Interes za mene su pokazali švedski Norrkoping i turski Osmanlispor. Zajedno sa svojim menadžerom odlučit ću šta je najbolje za moj dalji napredak u nogometu - kaže Beganović.

Beganović je ponikao u Omladinskoj školi Željezničara, a debi je ubilježio 23. marta 2015. godine na utakmici Plavih sa Slavijom.

U dresu Želje ukupno je odigrao 47 utakmica, a postigao je devet golova.

Naravno, najznačajniji je pogodak protiv Ferencvaroša kojim je u susretu drugog pretkola Evropske lige prije dvije godine donio veliku pobjedu timu sa Grbavice.

- Nikada neću zaboraviti tu utakmicu i 16. juli 2015. godine. To mi je najdraži gol u karijeri - kaže na kraju Beganović.

 

(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top