Home

Džudo klub "Cazin" organizovao polaganje za učeničke pojaseve

11 Jan

Džudo klub "Cazin" organizovao polaganje za učeničke pojaseve

U organizaciji Džudo kluba „Cazin“, u maloj sali Sportske dvorane Cazin organizovano je polaganje u džudu za učeničke pojaseve. Pred tročlanom Ocjenjivačkom komisijom ispred Džudo saveza USK –a, polaganju je pristupilo 12 članova Džudo kluba „Cazin“, koji su pokazali dobru pripremljenost i znanje iz ovog olimpijskog sporta. Nakon prezentiranih padova, tehnike bacanja i zahvata, svi su na kraju uspješno položili za učeničke pojaseve, za što su dobili diplome. Zahtjevnu tehniku džudo sporta savladali su: Rinajla, Sandi i Sajra Kordić, Irnesa Šarić, Hana i Ajdin Salkić, Amel Muhić, Adnan Velić, Emir Toromanović, Suela Bajrektarević, te Muhamed i Sara Đuzelić. 

Za dobru pripremljenost takmičara najzaslužniji je bio Denis Ramić, trener Džudo kluba „Cazin“.
 
            - „Prezadovoljan sam onim, što su ova djeca pokazala na ovom polaganju. Ovaj klub postoji svega godinu dana, a neki članova koji su izišli na polaganje, treniraju kod nas svega nekoliko mjeseci. Uspjeh je prije svega postignut zahvaljujući dobrom i redovnom radu u našem klubu, koji u svojim redovima već ima osvajače medalja sa kantonalnog i federalnog prvenstva“ –rekao je Denis Ramić, trener Džudo kluba „Cazin“.

Džudo klub Cazin okuplja preko 20 članova različitog uzrasta, koji treniraju tri puta sedmično. Da imaju sve neophodne uvjete za rad i takmičenja, najzaslužniji je predsjednik kluba Jusuf Juka Bajrektarević.

           - „Čestitam svm članovima kluba, koji su se dobro pripremili i uspješno položili za pojaseve, kao i njihovom treneru, ali i roditeljima djece, koji su najzaslužniji za njihovu privrženost sportu. Roditelji su pokretačka snaga našeg kluba i bez njih, ne bi bilo ni rada, niti bilo kakvih uspjeha. Džudo je olimpijska disciplina, koja je u Cazinu prihvaćena objeručke prije godinu dana i svakim danom smo sve bolje organizovani, a polako se povećava i broj članova. Džudo je prelijep sport, kojeg bi trebalo uvesti kao obavezan na časovima tjelesnog odgoja u školama“ –istaknuo je Jusuf Bajrektarević, predsjednik Džudo kluba „Cazin“.
 
Nakon uspješnog polaganja, za članove Džudo kluba „Cazin“ slijedi kraća pauza u radu, nakon čega će se nastaviti sa redovnim treninzima, koji će se izvoditi u maloj sali Sportske dvorane Cazin i to ponedjeljkom od 17 sati, srijedom od 18,30 i petkom od 20 sati. Tada će se moći učlaniti i novi zainteresirani članovi, bez obzira na uzrast.

Cazin.NET

cazin

Topic
0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top