Džumhur eliminisan sa US Opena, a bio je nadomak potpunog povratka u meč (VIDEO)

Home

Džumhur eliminisan sa US Opena, a bio je nadomak potpunog povratka u meč (VIDEO)

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije uspio izboriti plasman u četvrto kolo Grand slam turnira US Open u New Yorku.

Džumhura je u trećem kolu pobijedio Rus Andrej Rublev sa 6:4, 6:4, 5:7, 6:4, nakon dva sata i 45 minuta igre.

Bio je to njihov drugi međusobni duel i druga pobjeda 19-godišnjeg ruskog tenisera.

Džumhur je plasmanom u treće kolo ostvario najbolji rezultat na US Openu, koji će mu donijeti pomak od jedne pozicije na ATP rang listi.

Najbolji bh. teniser mnogo se mučio u meču trećeg kola US Opena protiv 53. igrača na ATP listi. Prva dva seta dobio je Rus (6:4, 6:4), ali je Džumhur uspio dobiti treći (7:5) i ostati u meču.

U nekoliko navrata Damir je bio silno ljut nakon grešaka koje pravio.

Stradali su reketi koje Džumhur bacao po terenu, a u četvrtom setu u jednom trenutku, dok je sjedio na stolici, žestoko je udario šakom po svojoj torbi.

Bilo je to nakon trećeg gema, u kojem je Rus napravio brejk.

Džumhur je uspio uzvratiti u šestom gemu, onda poveo u četvrtom setu. Prilikom brejka Džumhura, Rus je pokušao pocijepati svoju majicu…

Ipak, devetnaestgodišnji Rus je na kraju pokazao puno više strpljenja i staloženosti u ključnim momentima meča. Džumhur je u četvrtom setu pri rezultatu 4:5 imao dvije prilike za brejk i ostanak u meču, no 56. igrač na ATP listi nije iskoristio nijednu. Rus je prvu meč loptu pretvorio u pobjedu (6:4, 6:4, 5:7, 6:4) nakon dva sata i 45 minuta igre.

U odlučujućem gemu meča Džumhur je pri rezultatu 15:15 tražio prekid meča zbog vlažne podloge…

(Izvor: Fokus.ba)

 

Objavito: Ned, 09/03/2017 - 07:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top