Edin Džeko je najbolji igrač s kojim sam igrao

grafite
Čuveni brazilski napadač Grafite proslavio se u svijetu fudbala svojim igrama u dresu Volfsburga, s kojim je 2009. godine osvojio titulu prvaka Njemačke.

 

Volfsburg je tada imao odličnu ekipu koja je napravila veliku senzaciju osvajanjem titule. No, mnogi će "Vukove" pamtiti po jednom od najboljih tandema u napadu koji su činili upravo Grafite i naš as Edin Džeko, a iza leđa im je igrao naš Zvjezdan Misimović. 

Grafite je tada bio prvi strijelac Bundeslige sa 28 golova, dok je Džeko bio odmah iza njega, s dva gola manje. Brazilac je u Volfsburgu igrao od 2007. do 2011. godine i postigao 59 golova u 107 utakmica.

Grafite se nije mnogo pojavljivao u javnosti u posljednjih nekoliko godina, ali je ponovo uspio doći u centar pažnje, nakon intervjua za engleski "The Sportsman".

Tako je Brazilac odgovorio da mu je najdraži trenutak u karijeri osvajanje Bundeslige s Volfsburgom i titula najboljeg strijelca lige. Što se tiče najboljeg igrača s kojim je igrao, on je tu bez dileme izabrao Edina Džeku, iako je kasnije spominjao i Zvjezdana Misimovića.