Home

Edukativno-turistička posjeta iz Murske Sobote: Oduševljeni Cazinom, bogatom historijom i čistim okolišem (FOTO)

04 Jul

Edukativno-turistička posjeta iz Murske Sobote: Oduševljeni Cazinom, bogatom historijom i čistim okolišem (FOTO)

Grad Cazin je bio domaćin edukativno-turističke posjete gostiju iz slovenskog grada Murska Sobota.

Goste iz Slovenije primili su Muhamed Samardžić, savjetnik gradonačelnika, Admir Pjanić, pomoćnik gradonačelnika i Jusuf Bajrektarević, savjetnik gradonačelnika Grada Cazin te ih upoznali sa društveno-ekonomskim uslovima i prilikama u našoj lokalnoj zajednici.

posjeta

Nakon informativno-edukativnog razgovora uslijedilo je razgledavanje grada kojim su gosti bili izuzetno oduševljeni.

posjeta

Po želji gostiju zajedno sa njima u njihovom autobusu Jusuf Bajrektarević ih je proveo kroz grad i širu okolicu, Pećka brda gdje su posjetili neke poljoprivrede proizvođače. Gosti nisu krili oduševljenje infrastrukturnim razvojem MZ-a i čistim okolišem, ali ni zanimanje za područje djelovanja Cazinske bune i historijski osvrt na ta dešavanja čime su upoznati na licu mjesta dešavanja.

posjeta

- Grad Cazin je otvoren za posjete i ovo je nova saradnja za razmjenu iskustava i informacija kako turističke tako i druge društvene djelatnosti. Povezivanje sa gradovima, kao što je Murska Subota, zemalja EU, je bitno za BiH zbog integracija i napretka u izgradnji naše zajednice. Opredijeljeni smo za vladavinu prava i izgradnju države u koju će se dolaziti, a ne iz koje će se odlaziti. BiH sa prirodnim ljepotama ima prosperitet, ako Bog da, istakao je savjetnik gradonačelnika, Jusuf Bajrektarević.

posjeta

(Cazin.NET)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top