Efendić: Ovo je teška situacija za mene, spreman sam na svaku odgovornost

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji se sumnjiči za postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo - protiv sigurnosti javnog saobraćaja, danas je pušten na slobodu. O cijelom slučaju oglasio se na Facebooku.

Njegov post prenosimo u cjelosti:

"Imam potrebu da se obratim u povodu saobraćajne nesreće koja se dogodila jučer u kojoj sam učestvovao. Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo i sa kojom se iskreno suosjećam. Kretao sam se vozilom u jednoj od sporednih ulica na Grbavici, padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 na sat. Nisam bio pod dejstvom alkohola ili nešto slično. U sekundi u kojoj sam čuo udar, vidio sam i pješaka sa desne strane vozila koji je nakon toga pao. Pokušali smo pomoći povrijeđenom dok nije stigla hitna pomoć, ali kasnije su nam javili da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo. U narednom periodu vodiće se postupak koji će utvrditi sve okolnosti događaja, a ja sam spreman na svaku odgovornost koja se utvrdi. Nakon procedura uviđaja i davanja izjave, napustio sam policijsku stanicu", naveo je Efendić.

Podsjetimo, jučer u popodnevnim satima u Sarajevu  dogodila se saobraćajna nesreća prilikom koje je jedno putničko vozilo udarilo pješaka koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici. Vozilom je upravljao načelnik općine Efendić.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS-a, prilikom današnje saobraćajne nesreće došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E., rođen 1941.godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke "VW Golf", reg. oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E.S., rođen 1983.godine, nastanjen u Sarajevu.