Eldin sa zadnjeg sjedišta proletio kroz šoferšajbu: Sin gledao kako mu otac gine

“U nedjelju je trebalo da proslavimo 15 godina braka, svašta smo planirali…”, kroz suze je izgovorila Ljiljana, supruga Slavoljuba T. iz Mačkovca koji je poginuo juče ujutru u užasnoj nesreći kada ga pokosio automobil dok je pokušavao da popravi svoj kombi.

Slavoljub je stradao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu Niš-Beograd, u kojoj je na licu mjesta poginulo i petnaestogodišnji dječak Eldin H.

Do tragedije je došlo kada je Slavoljub T., vozač kombija, stao u zaustavnoj traci na auto-puta kako bi provjerio kvar sa zadnje strane vozila.

On se sagao ispod vozila i nije vidio šta mu se sekund kasnije sprema. U tom trenutku na njega je, u punoj brzini, naletjela “seat cordoba” beogradskih tablica. Automobilom je upravljao Elvis H. iz Beograda, a sa njim u vozilu bila je njegova kuma Neima H. sa svojim sinom Eldinom.

“Seat” se zakucao u zaustavljeni kombi i usmrtio čovjeka na licu mjesta. Da tragedija bude veća, dječak koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila, od siline udarca, izletio je kroz šoferšajbnu i, takođe, podlegao povredama na licu mjesta.

Ova tragedija dobila je još užasniji obrt jer je nesretni muškarac stradao pred sinom i rođakom, koji su u trenutku kada je “seat” pokupio čovjeka, sjedili u kombiju.

– Ispratila sam ga oko 6 sati ujutru, otišao je da radi. Sa njim su bili sin i moj bratanac. Pozvali su nas odmah… Brzo smo bili tamo, na licu mjesta… – jedva je izustila Ljiljana za Novosti.

Na licu mjesta juče je bio užasan prizor. Kombi je od siline udarca sletio sa puta, “seat” je bio potpuno smrskan, a na putu su ležala dva tijela… dečaka i čoveka.

U nesreći su povređeni i vozač “seata”, kao i majka stradalog dječaka. Oni su sa teškim povredama prevezeni u bolnicu u Smederevskoj Palanci.

Vozač automobila koji je izazvao udes zadobio je više preloma, a njegovoj strini je izvađena slezina.

Komšije stradalog Slavoljuba kažu da je bio čovjek za primer i u Mačkovcu gdje je živio sa porodicom svi su u šoku zbog tragedije.