Emina Mešić je kandidatkinja Dodikovog SNSD-a za načelnicu Bosanskog Petrovca

Centralna izborna komisija BiH i danas je donijela određene odluke radi provođenja prijevremenih izbora za gradonačelnike i načelnike devet lokalnih zajednica u FBiH i RS-u koji će biti održani 17. februara.

Riječ je o prijevremenim izborima za grаdоnаčеlnikа Grаdа Dоbој, grаdоnаčеlnikа Grаdа Тrеbinjе, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnskо Grаhоvо, nаčеlnikа Оpćinе Bоsаnski Pеtrоvаc, nаčеlnikа Оpćinе Bužim, nаčеlnikа Оpćinе Dоmаlјеvаc/Šаmаc, nаčеlnikа Оpćinе Drvаr, nаčеlnikа Оpćinе Kаkаnj i nаčеlnikа Оpćinе Ribnik, prenosi Klix.ba.

Na prijevremenim lokalni izbori za načelnika općine Bosanski Petrovac učestvuje šest kandidata, a pada u oči da je kandidat Dodikovog SNSD-a za načelnika općine je Emina Mešić, djevojka koja je trenutno zaposlena u JPS “Šume RS” a.d Sokolac.

Emina je diplomirani pravnik, te je nedavno položila pravosudni ispit, te će joj ovo biti prvi ovakav politički poduhvat.

Pored Emine, za načelničko mjesto bore sljedeći kandidati: Senada Mehdin (SDA), Ermin Hajder (SDP), Rusmir Mujadžić (DF), Branko Despot (Nezavisni kandidat), te Dejan Prošić.

Izvor: