Emotivna priča o dječaku Danisu: Najveća želja mi je da bacim štake u rijeku Bosnu (VIDEO)

Home

Emotivna priča o dječaku Danisu: Najveća želja mi je da bacim štake u rijeku Bosnu (VIDEO)


Ovaj put humanitarna organizacija "For Life" donosi emotivnu priču o dječaku iz Zenice, koja vas neće ostaviti ravnodušnim.

Naime, riječ je o Danisu Kadiću, čija je najveća želja da baci štake u rijeku Bosnu i šeta sa svojim roditeljima.

Danis boluje od najtežeg oblika cerebralne paralize zbog komplikacija nastalih usljed neadekvatnog liječničkog vođenja tokom poroda i u postporođajnom postupku.

Liječenje dječaka je počelo na inicijativu njegovih roditelja, Hamdije i Larise Kadić, koji su prvi primijetili da nešto nije uredu. 

Veliki borci, Hamdija i Larisa, koja se i sama usred borbe za Danisov život suočila sa opakom bolešću tumora na hipofizi, ni u jednom trenutku nisu odustali od svakodnevne i cjelodnevne borbe za život hrabrog malog junaka velikog srca. Nisu odustali ni onda kad su im sarajevski doktori rekli da Danisa "bace u kantu i počnu raditi na novom djetetu".

Ovaj hrabri dječak je pun želje za životom i radom, a to je potvrdio i u svojoj dosadašnjoj borbi protiv svih granica i predviđanja ljekara. Iza njega, ali i ispred njega su godine borbe za život, ali nema odustajanja!

Danis je imao i tri teške operacije na očima, bez kojih bi danas bio slijep. Na dan radi 10.000 motoričkih vježbi. Cjelokupno liječenje, terapije, operacije, pomagala, financiraju sami, i to već 11 godina, što ih je novčano iscrpilo, sve su rasprodali kako bi nastavili borbu za ozdravljenje, a  danas žive kao podstanari.

Zahvalni su dobrim ljudima koji im dosta pomažu, jer sami više ne mogu. 

Svoju priču najbolje će vam ispričati upravo mali Danis, koji sviju fascinira svojom zrelošću, ali i poznavanjem medicinskih termina, te njegov otac, koji otkriva nevjerovatne trenutke ove životne priče:

Pomozimo zajedno ovom divnom dječaku do ozdravljenja, pred njim su velike stvari:

4 Life
VKB-Bank
IBAN-AT401860000010449825
BIC- VKBLAT2L
(sa naznakom za Darisa Kadića)(Cazin.NET)
 

Tagovi
Objavio: Čet, 06/07/2017 - 15:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top